Domácí granola

Posledních pár týdnů v podstatě nejím ke snídani nic jiného než tuhle domácí granolu (když nepočítám dny, kdy snídat nestíhám). Myslím, že už se mi podařilo najít ideální recept, a tak se o něj s vámi chci podělit. Na granole je nejlepší to, že si do ní můžete dát cokoliv, co chcete. Vždycky je ale důležité aby tam byl nějaký tuk (například arašídové máslo, kokosový olej nebo řepkový olej) a něco na oslazení (ideálně nějaký sirup).

Moje nejoblíbenější přísady do granoly jsou bezlepkové ovesné vločky, moje oblíbené müsli z dm, vlašské ořechy, chia semínka, čekankový sirup a skořice.

Co budete potřebovat:

  • 120 g ovesných vloček
  • 130 g oblíbeného müsli (nebo přidejte víc vloček a ořechů)
  • 50 g vlašských ořechů
  • 2 polévkové lžíce chia semínek
  • 2 čajové lžičky skořice
  • 2 polévkové lžíce čekankového sirupu
  • 2 a 1/2 polévkové lžíce řepkového oleje
  • špetka soli

Postup:

  1. Nejdřív ve větší misce smíchejte všechny sypké ingredience.
  2. V menší misce promíchejte řepkový olej a čekankový sirup, a potom přimíchejte ke zbytku směsi.
  3. Granolu rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Granola se peče jen chvilku v troubě předehřáté na 150°C. Přibližně počítejte s deseti minutami, ale dávejte pozor, protože má tendenci se rychle spálit (věřte mi, mluvím z vlastní zkušenosti 😂).

Jestli granolu vyzkoušíte, tak mi pak určitě dejte vědět do komentářů nebo na instagram 😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *