Bezlepkové pizza šneci

Bezlepkové šneky děláme doma už spoustu let, ale vždycky mi přišlo, že to není dost „nóbl jídlo“ na blog. Někdy v týdnu jsem se rozhodla, že je o víkendu zase po delší době upeču a normálně jsem se na ně celý týden těšila 😄. Sice to teda není úplně jídlo, co by bylo na Instagramu momentálně v kurzu, ale rozhodla jsem se vám recept konečně sepsat, a o tuhle radost se s vámi podělit. Jako náplň můžete použít cokoliv chcete. Určitě ale nezapomeňte na sýr!

Co budete potřebovat:

Těsto:

  • 300 g mouky (doporučuji Schär Mix B nebo Univerzální směs od Labety)
  • 1/2 kypřícího prášku
  • špetka soli
  • lžička cukru
  • 200 až 230 ml vody (podle konzistence těsta)
  • 30 ml oleje

Moje náplň: kečup, plátkový sýr, šunka, niva, listový špenát

Na potření: vejce

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200°C
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, kypřící prášek, sůl a cukr. Potom přilijte olej a začněte postupně přilívat vodu. Pravděpodobně bude potřeba přidat celých 230ml vody.
  3. Směs zpracujte do pevného těsta, které následně rozválejte na zhruba 0,5 cm plát. Těsto by se nemělo k válu lepit, ale pro jistotu můžete vál poprášit moukou.
  4. Vyválené těsto potřete kečupem a vyskládejte na něj cokoliv máte rádi a najdete v lednici. Já do šneků dávám šunku, nivu a listový špenát.
  5. Těsto opatrně smotejte a začněte krájet zhruba centimetrové šneky. Šneky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem.
  6. Pečte zhruba na 15 – 20 minut.

Pokud šneky vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět 😊.

1 thought on “Bezlepkové pizza šneci”

  1. Jsou výborné a moc děkuji za recept! Udělal moc velkou radost ☺️ (syn 6let celiak) takhle nadšený ještě nebyl už jsme dělali po třetí 🥰Chválila je i návštěva.. Prý by ani nepoznali, že jsou bez lepku a prý daleko lepší než ty z listového těsta… ( synovi jsem musela schovat do krabičky 4 do školy, nezbylo by vůbec 😂)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *