Hlásím, že jsem teď v zimě našla skvělý podzimní recept! Pro milovníka jablek, jako jsem já, to ale není problém, protože ho budu rozhodně péct celoročně. Jak už víte z nadpisu, jsou to jablečné muffiny. Použila jsem na ně rýžovou a čirokovou mouku. Je mi jasné, že čirokovou mouku nemá ve své spíži každý. Můžete ji nahradit pohankovou nebo rýžovou (celkem by tedy v receptu bylo 250g rýžové mouky). Muffiny jsou krásně nadýchané a zdobí je drobenka s namletými oříšky. Recept vyjde zhruba na 12 muffinů.
Co budete potřebovat:
Na těsto:
- 150g rýžové mouky
- 100g čirokové mouky
- 80g třtinového cukru
- kypřící prášek (celý)
- špetka soli
- 4 menší jablka
- 2 vejce
- 85g másla (rozpuštěného)
- 200ml mléka
Na drobenku:
- 20g rýžové mouky
- 10g třtinového cukru
- 10g másla
- 20 namletých vlašských ořechů
Postup:
- Všechny ingredience z lednice vyndejte alespoň hodinu před pečením.
- Troubu si předehřejte na 180°C.
- Jako první si udělejte drobenku. Všechny ingredience smíchejte a promačkejte, aby z nich vznikla sypká směs.
- Potom už se můžete pustit do těsta. V jedné míse smíchejte všechny sypké suroviny (rýžovou a čirokovou mouku, cukr, kypřící prášek a špetku soli).
- Do druhé mísy nahrubo nastrouhejte jablka a přidejte k nim vejce a rozpuštěné máslo. Následně postupně přimíchejte směs sypkých surovin. Jako poslední těsto rozřeďte mlékem.
- Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo použijte silikonové formy na muffiny. Košíčky naplňte do 3/4 a posypejte drobenkou.
- Muffiny pečte zhruba 30 minut.
Pokud recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte dát vědět!
Dobrý den,musím napsat,že opravdu jsou výborné a děláme je teď často.Střídám čirokovou mouku s pohádkovou moukou.
Dobrý den, to mám velkou radost 😍. Děkuju moc za zpětnou vazbu, je pro mě důležitá 😊.
Dobrý den, muffiny jsou opravdu výborné, syn je z nich nadšený. Určitě je budu dělat často. Moc děkuji za výborný recept 🙂
Dobrý den, to mám radost 🙂