Jablečné muffiny

Hlásím, že jsem teď v zimě našla skvělý podzimní recept! 😄 Pro milovníka jablek, jako jsem já, to ale není problém, protože ho budu rozhodně péct celoročně. Jak už víte z nadpisu, jsou to jablečné muffiny. Použila jsem na ně rýžovou a čirokovou mouku. Je mi jasné, že čirokovou mouku nemá ve své spíži každý. Můžete ji nahradit pohankovou nebo rýžovou (celkem by tedy v receptu bylo 250g rýžové mouky). Muffiny jsou krásně nadýchané a zdobí je drobenka s namletými oříšky. Recept vyjde zhruba na 12 muffinů.

Co budete potřebovat:

Na těsto:

  • 150g rýžové mouky
  • 100g čirokové mouky
  • 80g třtinového cukru
  • kypřící prášek (celý)
  • špetka soli
  • 4 menší jablka
  • 2 vejce
  • 85g másla (rozpuštěného)
  • 200ml mléka

Na drobenku:

  • 20g rýžové mouky
  • 10g třtinového cukru
  • 10g másla
  • 20 namletých vlašských ořechů

Postup:

  1. Všechny ingredience z lednice vyndejte alespoň hodinu před pečením.
  2. Troubu si předehřejte na 180°C.
  3. Jako první si udělejte drobenku. Všechny ingredience smíchejte a promačkejte, aby z nich vznikla sypká směs.
  4. Potom už se můžete pustit do těsta. V jedné míse smíchejte všechny sypké suroviny (rýžovou a čirokovou mouku, cukr, kypřící prášek a špetku soli).
  5. Do druhé mísy nahrubo nastrouhejte jablka a přidejte k nim vejce a rozpuštěné máslo. Následně postupně přimíchejte směs sypkých surovin. Jako poslední těsto rozřeďte mlékem.
  6. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo použijte silikonové formy na muffiny. Košíčky naplňte do 3/4 a posypejte drobenkou.
  7. Muffiny pečte zhruba 30 minut.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte dát vědět! 😊

4 thoughts on “Jablečné muffiny”

  1. Dobrý den,musím napsat,že opravdu jsou výborné a děláme je teď často.Střídám čirokovou mouku s pohádkovou moukou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *