Quiche s ricottou

Dnes pro vás mám recept na bezlepkový quiche neboli slaný koláč. Moje varianta je s ricottou, listovým špenátem a rajčaty. Ricotta je nejen v náplni, ale taky jsem jí trochu přidala do samotného těsta, díky čemuž je těsto hezky vláčné a při válení se s ním dobře pracuje. Udělala jsem čtyři mále quiche do formiček na tartaletky. Stejný poměr těsta ale vyjde i na jednu klasickou koláčovou formu (postup vám budu popisovat, jako za použití klasické formy).

Co budete potřebovat:

Na těsto:

Na náplň:

  • 150g ricotty
  • listový špenát
  • cherry rajčata
  • 200ml smetany (33%)
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Ingredience z lednice vyndejte alespoň půl hodiny před pečením.
  2. Troubu si předehřejte na 180°C. Formu na quiche vymažte olejem a vysypte moukou.
  3. Nejprve si připravte těsto. Do mísy nasypte mouku. Potom přidejte 50g ricotty, vejce, olej, kypřící prášek a špetku soli. Vše důkladně propracujte v pevné těsto.
  4. Vál poprašte moukou a těsto vyválejte na zhruba půlcentimetrový plát. Potom těsto opatrně odlepte od válu a přendejte do formy.
  5. Těsto na dně formy propíchejte vidličkou, aby se zbytečně při pečení nenafukovalo.
  6. Potom se můžete pustit do náplně. V menší misce smíchejte ricottu s listovým špenátem. Tuto směs dejte na dno quiche, na ni pokládejte rozkrojená rajčata a vše zalijte smetanou. V samotném závěru ještě quiche osolte a opepřete.
  7. Quiche pečte zhruba 20 minut (dokud těsto nezezlátne).

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět do komentářů tady na blogu nebo na Instagramu. 😊

5 thoughts on “Quiche s ricottou”

  1. Dobrý den, pekla jsem včera, též jsem těsto namačkala do formy, ale zapomněla jsem do těsta dát olej a i tak bylo výborné. Quiche výborný určitě budu péci, pochutnala jsem si 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *