Dvoubarevné spirálové sušenky

Po delší době recept na sušenky 🙌🏻. Spirálové sušenky jsou další vzpomínkou na moje dětství (to už jste tu slyšeli hodněkrát 😄).

Základem receptu je kukuřičná mouka. Já kukuřičnou mouku znám odmala, jsem na ni zvyklá a chutná mi. Chápu, že ale někomu může připadat, že za sebou v jídle zanechává určitou „pachuť“. Pokud ani vy kukuřičnou mouku rádi nemáte, tak jí v receptu můžete nahradit rýžovou nebo některou z univerzálních bezlepkových směsí. Recept vyjde na dva plechy sušenek.

Co budete potřebovat:

Postup:

  1. Kukuřičnou mouku smíchejte se solamylem, moučkovým cukrem a kypřícím práškem. Uprostřed hromádky udělejte důlek a do něj vyklepněte jedno celé vejce a jeden žloutek (bílek si dejte stranou, budete ho potřebovat později). Dále přidejte máslo (studené z lednice) a přistrouhejte citronovou kůru.
  2. Vše dohromady uhněťte v pevné těsto. To potom rozdělte na dvě poloviny. Do jedné poloviny přidejte kakao a znovu uhněťte, aby bylo kakao rovnoměrně v celém těstě. Obě poloviny těsta dejte do potravinové folie a vložte je na 30 minut do lednice.
  3. Po vyndání z lednice rozválejte obě poloviny na dva podobně velké pláty. Začněte světlou polovinou, aby se vám váleček nezašpinil od kakaa. Světlý plát těsta potřete bílkem a přiložte na něj kakaový plát, jehož vrch potřete taky bílkem. Pomůže to tomu, aby se obě poloviny lépe spojily a při krájení se neoddělovaly.
  4. Troubu si předehřejte na 190°C.
  5. Těsto opatrně srolujte do rolády. Při rolování se snažte těsto opatrně „utahovat“, aby v roládě nebyl prostor pro vzduchové bubliny. Roládu potom nakrájejte na zhruba půl centimetru široké plátky. Sušenky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečte zhruba 10 – 15 minut.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte dát vědět! 😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *