Pohankovo-ořechové lívance

Můj nedělní oběd, který vypadal jako brunch z nějaké fancy kavárny 😍😄.Sladké obědy u nás moc nefrčej, ale jednou za čas si lívance k obědu prostě neodpustím. Tyhle jsou z pohankové mouky, která je na lívance (a taky na palačinky nebo galetky) skvělá. Nedělá totiž v těstě skoro žádné hrudky. V tomhle receptu hrají prim taky vlašské ořechy a zakysaná smetana, která je jak v těstě, tak i na lívancích. Recept vyjde zhruba na 8 lívanců (určitě se nebojte udělat dvojitou dávku).

Co budete potřebovat:

Postup:

  1. Ingredience z lednice vyndejte alespoň 30 minut předem.
  2. Ručním mixérem ušlehejte vejce s cukrem a špetkou soli do žluté pěny.
  3. K těstu přimíchejte prosátou mouku, rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu, nasekané ořechy a jako poslední kypřicí prášek.
  4. Lívance smažte na rozpálené pánvi z obou stran do zlatova.

Tip: Zbytek zakysané smetany můžete smíchat s trochou čekankového sirupu a dát na lívance.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět! 😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *